Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Warsztaty kuchni hiszpańskiej w Warszawie


Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
349,00

Odbierz 34,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Ten podarunek udowadnia, że nauka nie idzie w las… ponieważ właśnie wybiera się do Hiszpanii! Warsztaty kuchni hiszpańskiej w warszawskim Instytucie Sztuki Kulinarnej przemawiają dialektem pasji oraz oddania miłości do gastronomicznego rzemiosła. Osoba prowadząca zajęcia poruszy kwestie teoretyczne oraz praktyczne, nadziewając fragmentem własnego serca każde wypowiedziane przez siebie słowo. Słów padnie wiele… wyobraź sobie zatem, jak duże serce do gotowania musi posiadać tutejszy instruktor.

Voucher na warsztaty kuchni Hiszpańskiej to pomysł na prezent z każdej okazji – urodzin, imienin, rocznicy czy świąt. Liczy się przede wszystkim otwartość na nowe doświadczenia!

Przebieg zajęć

Podczas kursów kuchni hiszpańskiej osoba obdarowana pozna dania poszczególnych regionów, nie tylko te najbardziej znane, jak paella, ale również nietypowe bądź charakterystyczne dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce – to dopiero początek hiszpańskiej podróży, pełnej smaku, pożytku oraz pasji!

Program zajęć:

1. Wykład teoretyczny:

  • omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw (charakterystyka oliw, serów, wędlin etc.).

2. Trening praktyczny dla uczestników kursu - menu zależne od sezonu

  • aromatyczna jesienna zupa pomidorowa z fasolką,
  • puchero de castanas - korzenny „kociołek“ z ciecierzycą i kasztanami,
  • klasyczna tortilla z dynią,
  • sezonowe grzyby ze słonecznikiem i wędzoną papryką pimenton,
  • krem dyniowy na słodko z karmelizowanymi orzechami włoskimi.

 

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)


CloseMap
Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Kurs odbywa się w tygodniu, w grupach. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada.

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

Pytanie:
Dzień dobry Czy w takim kursie mógłby uczestniczyć 15 latek? kiedy mogłyby sie odbyć warsztaty?
Agnieszka
|
2020-05-12
Odpowiedź:
Za pisemną zgodą rodziców 15 latek może wziąć udział w kursie. Najbliższy termin to okolice czerwca.
Administrator
Czy ta informacja była dla ciebie pomocna? Tak Nie
OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.