Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Szkolenie barmańskie drugiego stopnia


Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 10 dni ( 10:00-16:30.)
Voucher: 1 os.
1 399,00

Odbierz 139,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Dobrze jest być w czymś dobrym, ale jeszcze lepiej – najlepszym! Voucher na kurs barmański II stopnia to pomysł na prezent, jak obradza perspektywami. W ramach prezentu ktoś z Twoich bliskich zostanie wprowadzony w tajniki zaawansowanego barmaństwa, by otworzyć sobie drogę do profesjonalnej zawodowej kariery. Osoby prowadzące kurs to specjaliści, którzy nabywali swoje umiejętności pod opieką mistrzów i w najlepszych polskich lokalach. Voucher na kurs barmański sprawdzi się jako prezent dla barmana, który stawia przede wszystkim na samorozwój. To również idealny podarunek urodzinowy lub świąteczny – w końcu właśnie wtedy życzymy „wszystkiego dobrego”, a wiedza zawsze jest dobra!

Kurs barmański II stopnia jest skierowany do każdego, kto nabył już podstawowe umiejętności  barmańskiego rzemiosła.  Wyczerpujący pogram pozwala zdobyć rozległą wiedzę i poznać wszystkie tajniki sztuki  barmańskiej.

Program kursu:

  • Klasyfikacja napojów alkoholowych: opis, historia, produkcja poszczególnych rodzajów alkoholi.
  • Codzienne panele degustacyjne – jak profesjonalnie degustować trunki, rozpoznać i ocenić ich wygląd, zapach oraz smak.
  • Prezentacje i degustacje obejmują około 200 marek alkoholi różnych rodzajów: wódka czysta, wódka gatunkowa, akvavit, gin, whisky, brandy, koniak, armaniak, calvados, grappa, pisco, tequila, mezcal, rum, cachaça, likiery, wermuty, bittery.
  • Historia miksologii; pionierzy światowej miksologii; podstawowe style barmaństwa.
  • Klasyfikacja napojów mieszanych.
  • Przyrządzanie koktajli metodami: building, shaking, stiring, throwing.
  • Tworzenie własnych koktajli (zasady dobierania składników), jak komponować pod kątem odpowiedniego wyglądu, tekstury, aromatu, smaku i balansu.
  • Klasyczne zasady przygotowania napoju mieszanego (pod kątem zawodów barmańskich w kategorii Classic).
  • Free pouring (nalewanie odpowiednich porcji alkoholu "z ręki", bez użycia miarek barowych).
  • Ergonomia pracy za barem, speed flair, jak pracować szybko i wydajnie, przygotowanie stanowiska barowego.
  • Working flair a exhibition flair.
  • Miksologia molekularna: tworzenie pianek, żeli, kawioru, ravioli, galaretek, jadalnych gąbek.
  • Zastosowanie suchego lodu i ciekłego azotu.
  • Koktajle wędzone przygotowywane przy użyciu Smoking Guna.
  • Koktajle musujące przygotowywane przy użyciu Perlini.
  • Infuzje alkoholowe, aromatyzowanie alkoholi.
  • Tworzenie własnych syropów smakowych.
  • Inne trendy z ostatnich lat, kule lodowe, maturacja koktajli.
  • Inwentaryzacja, rozliczanie baru (tradycyjne sposoby a nowoczesne systemy inwentaryzacyjne), elektroniczne systemy remanentowe - Inventory Management Solutions.
  • Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii i hotelarstwie. Systemy POS (Point of Sales), terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne itd.
  • Układanie karty koktajli, karty alkoholi, karty win. Wyliczenie drink costu. Standardy i wymogi prawne.
  • Koncesja na sprzedaż alkoholu (A,B,C).
  • Nawiązanie współpracy z firmami obsługującymi gastronomię: producenci, dostawcy, hurtownie. (portfolio/specyfika działania).
  • Negocjowanie kontraktów handlowych: kawa, herbata, wyroby tytoniowe, alkohole mocne, wino, piwo.
  • Przygotowanie profesjonalnego CV.
  • Rozmowy kwalifikacyjne.
  • Elementy komunikacji niewerbalnej.
  • Portale pracownicze, firmy HR.
  • Forma prawna zatrudnienia: umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło. Aspekty prawne – koszty, uprawnienia i obowiązki obydwu stron.

Oprócz nauki kurs wiąże się z degustacją najlepszych marek alkoholi! Dla przykładu degustacja kategorii whisky na szkoleniu obejmuje marki: Macallan 10YO Sherry oak, Lagavulin 16YO, Springbank 10YO, Highland Park 12YO, Bowmore 12YO, Glenfiddich 15YO, Green Spot Pure pot still, Jim Beam Red Stag, Blanton's, Karuizawa 8YO Pure Malt, Jack Daniel's Gentleman Jack, Woodford Reserve.

Po szkoleniu osoba obdarowana otrzyma Certyfikat Barman II Stopnia OSB w języku polskim i angielskim.


 

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Ogólnopolska Szkoła Barmanów, Ratuszowa 11/108, Warszawa (ShowOnMap)


CloseMap
Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

10 dni ( 10:00-16:30.)

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu.

Odzież
Odzież

Wygodny strój.

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.

5.0 1 - ilość oddanych głosów

5 punktów 100%

4 punkty 0%

3 punkty 0%

2 punkty 0%

1 punkt 0%

Łatwość rezerwacji 5.0
Obsługa 5.0
Miejsce i otoczenie 4.0
Atmosfera 5.0
Ar

Zweryfikowany użytkownik

Arczi

Zweryfikowany użytkownik

5.0 Pokaż więcej
Ogólna ocena
Ogólna ocena 5.0
Łatwość rezerwacji 5.0
Obsługa 5.0
Miejsce i otoczenie 4.0
Atmosfera 5.0

Opinia krótka: -jeżeli jesteś amatorem, nowicjuszem, laikiem, wyłącznie konsumentem alkoholu idź na szkolenie I stopień, -jeżeli miałeś kontakt z baraństwem, ogarniasz podstawowe kwestie koktajle, praca za barem nie jest Ci obca idź na II stopień. Czy warto ? -Ukończyć II stopień trudno, ale warto :)

2020-11-20 Czy ta recenzja była dla ciebie pomocna? Tak Nie